Sign rah guestbook


MENITI HARI BAHAGIA

Carik Jak Sia


Qaseh_Abady Blogspot



Jom Wat Favicon

Nampak sik takorg pucca ku lari gagah berani kat url blog saya atas ya?? kih³.....
Icon baru eyy...Icon tok saya pilih....


kah³....Ukan pa, hubby saya suka katon pucca eyy...
Nya pdh fifi saya merah cam pucca mun malu...
Edeh, mun bab nganok² mek nombor 1 hubby mek tok...ya mek goram...
P sikpa, mun nya anok saya pucca,nya hubby pucca...keh³....hahaha.....adoyai.....

Ok², kotan saya tek mencoba try test tek nak, then berjaya....
So, saya share lah ngn takorg cara molah nya ow...Ahaks~
Kita sama² belajar gini cara molah nya...
Lak takorg pat molah kat takorg pun url blog wak k...

Mula², carik icon yg takorg suka eyy....
Pa² jak p pastikan saiz file nya sik besar k...
Dalam 32x32, k mempermudahkan takorg mukak nya ba....
Mun slow lak, buhsan juak nunggu nak ow...
So, untuk cara mudah pastikan saiz file nya kecik seperti saiz yg mek cadangkan ya k....

Mun dah jumpa icon pilihan hati ya, mcm biasalah nak ow....

Gi rah Layout.....

Then klik rah Edit HTML.......

Mun dah, carik coding tok </head>

Kakya, letak coding tok sebelom coding ya tek k...

<link href='http://img183.imageshack.us/img183/9921/pucca4.gif' rel='SHORTCUT ICON'/>

Tukar nok di highlight saya ya kpd coding url icon takorg pun k....

Then Preview lok...

Mun rasa tantek yaaa Save lor...

Camat mencoba....



NOTE : Ilmu yg ada jgn di sia²kan.....(",)



Mengetahui sesuatu dan memahami segala sesuatu adalah lebih baik daripada mengetahui segala sesuatu, tetapi tidak memahami sesuatu.Terima kasih di atas komen anda

1 comments:

~ h a n i m h u s i n ~ said...

thanx sis for sharing

Post a Comment

Terima kasih di atas komen ada...