Sign rah guestbook


MENITI HARI BAHAGIA

Carik Jak Sia


Qaseh_Abady Blogspot



Tambah Icon Smiley Kat Shoutbox

Wokeyh~! ade readers blogger yg bertanya cam mane saya
tambahkan icon kat shoutbox....
Actually, saya try test jer buat tu..
Saya selongkar² benda alah yg bernama shoutbox tu
then saya jumpa ler sesuatu yg boleh kita kongsikan bersama erk...
Wokeyh~! actually senang jer.....

Mula² macam biasa la...login ke shoutbox terlebih dahulu....

Then, klik kat bahagian Setting.....

pastu korang akan jumpa menda alah nih ;


So, klik la kat Smileys seperti yg kat dlm gambar tu erk...



So, bila dah klik kat bahagian Smileys tu,
korang add ler korang punya icon kat bhgn Custom Smiley....
Untuk icon tu korang boleh cari kat SINI

For Example :
Korang pilih icon nih untuk letak kat smiley....





http://dl10.glitter-graphics.net/pub/369/369220a3hjk9pcg9.gif




Korang copy & paste jer korang punya icon code then kat petak yg di sediakan....


Lepas tu klik Add dan apabila selesai boleh la Save Settings.....


NOTE : Selamat Menorai....



Photobucket

Mengetahui sesuatu dan memahami segala sesuatu adalah lebih baik daripada mengetahui segala sesuatu, tetapi tidak memahami sesuatu.Terima kasih di atas komen anda

2 comments:

tiQa said...

bguslaa ada tmpat chat..
hoho~

Dhiela Dot Com said...

senang ajer rupanya nk create smiley icon kat shoutbox heheh... nanti ada masa nak try ..trimas ya

Post a Comment

Terima kasih di atas komen ada...